Nieuws, Rijplezier 20-11-21 | 5033 keer gezien

Consumentenbond: dit zijn de meest (on)betrouwbare automerken

betrouwbare automerken

Moderne auto’s zijn met steeds meer elektrische vindingen uitgerust. Dit zorgt voor veel voordelen, maar ook de nieuwste elektronica heeft last van storingen en mankementen. De kans op pech vanwege elektronica rukt alleen maar op. Jaarlijks wordt er door verschillende verengingen onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid van auto’s volgens consumenten. Dit keer de beurt aan de consumentenbond welke jaarlijks een uitspraak doet over deze kwestie na een groot onderzoek. Benieuwd naar het eindoordeel? Lees het in deze blog.

Criteria

Elk jaar benaderd de consumentenbond de leden van Autopanel en mensen via social media voor een enquête. De deelnemers van dit onderzoek hebben een auto van maximaal 10 jaar oud. De vragen die gesteld worden aan de deelnemers hebben betrekking op eventuele mankementen aan de auto welke zich hebben voor gedaan in het afgelopen jaar. De uitkomsten van de enquête worden beoordeeld en hieruit rolt een rangschikking welke wij graag delen.

Elektronica zorgt voor problemen

De hoofdoorzaak van de mankementen in de huidige tijd is de elektronica. Alles wordt steeds moderner en meer geëlektrificeerd. Dit brengt een hoop voordelen met zich mee en de veiligheid wordt als maar verbeterd. Maar ook alle moderne elektrische snufjes kunnen mankementen hebben.

Het merendeel van de mankementen van jonge auto’s komt tegenwoordig voor in de elektronica en software.

Consumentenbond

Volgens de Consumentenbond neemt door de jaren heen de gemiddelde storingskans wel af. Het percentage dat alleen regulier onderhoud hoefde te laten doen is met 6% gestegen naar 80% sinds het laatste onderzoek van de Consumentenbond

Top 5 positie

Voor dit onderzoek worden verschillende soorten reparaties en ook het niveau van deze reparaties beoordeeld. Vervolgens worden deze gegevens, per auto, via een puntensysteem bij elkaar opgeteld waarnaar er een ranking kan worden gemaakt. In 2020 stond Mazda samen met nog 8 andere Japanse en Zuid-Koreaanse automerken in de top 10, waarbij Mazda een mooie 4e plaats in vervulling nam. In 2021 doen de Aziatische merken het weer erg goed. Mazda is respectievelijk 1 plaats gestegen in de ranking en staat nu op het podium op een mooie 3e plaats. Ditmaal zijn 7 merken uit de top 10 uit Japan of Zuid-Korea.

We roepen het al jaren gestaafd door de resultaten uit de jaarlijkse enquêtes: wil je een betrouwbare auto, kies er dan één uit Japan of Zuid-Korea.

Consumentenbond

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *