Nieuws, Rijplezier 05-11-20 | 3216 keer gezien

Consumentenbond: dit zijn de meest (on)betrouwbare automerken

betrouwbare automerken

Jaarlijks wordt er door verschillende verengingen onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid van auto’s volgens consumenten. Dit keer de beurt aan de consumentenbond die uitspraak doet over deze kwestie na een groot onderzoek. Benieuwd naar het eindoordeel? Lees het in deze blog.

Criteria

De deelnemers aan dit onderzoek hebben een auto van maximaal 10 jaar oud. De vragen die gesteld worden aan de deelnemers hebben betrekking op eventuele mankementen aan de auto die zich hebben voor gedaan in het afgelopen jaar. De uitkomsten van de enquête worden beoordeeld en hieruit rolt een rangschikking welke wij graag delen.  

Top 5 positie

Mazda ontbreekt niet in deze lijst en staat samen met nog 8 andere Japanse en Zuid-Koreaanse automerken in de top 10, waarbij Mazda een mooie 4e plaats vervult. Voor dit onderzoek worden verschillende soorten reparaties en ook het niveau van deze reparaties beoordeeld. Vervolgens worden deze gegevens, per auto, via een puntensysteem bij elkaar opgeteld waarnaar er een ranking kan worden gemaakt. Eerder gingen Aziatische merken ook al aan kop. Wij zijn benieuwd of dit volgend jaar weer het geval is en streven we daar uiteraard naar.

Delen via

Tags:   Consumentenbond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *