Ontspanning, Rijplezier 08-02-21 | 2200 keer gezien

Goed voorbereid in de winter

Mazda CX-5 winter

We weten allemaal dat het in de winter eerder donker is, maar ook dat het later licht is en de zon laag staat. Voorkom dat je juist in deze periode stil komt te staan en bereid jouw Mazda voor op deze veranderingen. Hiervoor kun je zelf alvast een aantal checks doen om vervolgens je Mazda dealer waar nodig in te schakelen. Vermijd verder ongelukken door onderstaande eenvoudige tips te volgen.

Check je bandenspanning

Met een onjuiste bandenspanning verbruikt jouw Mazda meer brandstof, het verkort de levensduur en is onveilig(er). Uit elke band ontsnapt namelijk continu een beetje lucht. Check daarom of de waarde van jouw bandenspanning nog in orde is. 

Check je verlichting

De juiste verlichting zorgt dat je in het verkeer beter zichtbaar bent. Zo gebruik je bij lichte mist met zicht tot 200 meter je mistlampen. Bij regen, mist, sneeuw of in het donker gebruik je altijd je dimlichten en je gebruikt geen groot licht bij mist. Het mistachterlicht gebruik je alleen bij zeer dichte mist met zicht tot 50 meter. Zorg daarom dat deze en andere lichten naar behoren werken. 

Najaarsweer

De laagstaande zon in je achteruitkijkspiegel is er een waar je tegenliggers vol in kijken en dus iets om rekening mee te houden tijdens het rijden. Daarnaast mag een goede zonnebril eigenlijk ook niet ontbreken, bij voorkeur een met gepolariseerde glazen om schittering te voorkomen. 

De profieldiepte van de banden is van groot belang om mogelijke aquaplanning bij regenachtig weer te voorkomen. Zorg er dus voor dat de profieldiepte van jouw Mazda in orde is. 

Verbeter tot slot je zicht op de weg door je ruiten schoon te houden, zowel vanbinnen als buiten. 

Delen via

Tags:   Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *