Nieuws, Technologie 14-11-19 | 8892 keer gezien

Hoogste Euro NCAP score voor Mazda CX-30

Mazda CX-30 Euro NCAP

De nieuwe Mazda CX-30 heeft de maximale score van vijf sterren gekregen bij de nieuwste serie crashtests van Euro NCAP. Na de Mazda6 vorig jaar en de nieuwe Mazda3 eerder dit jaar is dit de derde Mazda die een vijfsterren beoordeling behaalt. En dat onder de nieuwe, strengere Euro NCAP crashtestratings van 2018.

Indrukwekkende score

De Mazda CX-30 scoorde indrukwekkend in alle vier testcategorieën: Inzittende Volwassene, Inzittend Kind, Kwetsbare Weggebruiker (voetgangersveiligheid) en Veiligheidsassistentie. De beoordeling is het resultaat van drie sleutelfactoren. De toepassing van de nieuwste Skyactiv-Vehicle Architecture, die een zeer stijve, schokabsorberende maar lichtgewicht carrosserie omvat. Een breed scala aan geavanceerde i-Activsense veiligheidstechnologieën, waardoor risico’s geidentificeerd worden en de kans op schade of letsel verminderen. En tot slot hoge normen voor de bescherming van voetgangers.

Recordscore voor de Mazda CX-30

Met een recordscore van 99% in de categorie Inzittende Volwassene (nog nooit behaalde een auto een dergelijk resultaat op dit testonderdeel) verdiende de Mazda CX-30 maximale punten voor de frontale botsing over de volledige breedte, evenals voor de zijdelingse impact tegen zowel een auto als een paal. Het Smart Brake Support systeem van Mazda behaalde ook de maximale score bij lage snelheidstests, waarbij botsingen in alle scenario’s werden vermeden.

Verdere scores

De Mazda CX-30 scoort 86% in de categorie Inzittend Kind. Dit werd bereikt dankzij de maximale punten bij de montagetest van de veiligheidsvoorziening voor kinderen. Ook telde de bescherming van kinderen bij de zijdelingse impacttest mee. In de categorie Kwetsbare Weggebruikers (voetgangersveiligheid) werd een score van 80% behaald. Met maximale punten voor de bescherming van zowel het bekken als de benen. Een score van 77% in de categorie Veiligheidsassistentie bevestigt de efficiëntie van de uitgebreide reeks i-Activsense veiligheidstechnologieën van de nieuwe Mazda CX-30.

Rijeigenschappen

Ook de superieure rijdynamiek draagt bij aan de vijfsterren Euro NCAP score van de nieuwe Mazda CX-30. Met een lineaire, responsieve en voorspelbare versnelling, remvermogen, rijeigenschappen en besturing. Mazda maakt de auto gemakkelijker om er veilig in te kunnen rijden, omdat de technologieën de kans op ongevallen verminderen. Daarmee wordt geen afbreuk gedaan aan het traditionele rijplezier van Mazda.

Felicitaties van secretaris-generaal Euro NCAP

Van Michiel van Ratingen, secretaris-generaal van Euro NCAP, kreeg Mazda Felicitaties. “Felicitaties aan Mazda voor weer een bijna perfecte score op het gebied van veiligheid voor volwassen inzittenden. Er zijn nog verschillende auto’s die in 2019 moeten worden beoordeeld, maar het is onwaarschijnlijk dat dit onderdeel van de beoordeling zal worden verbeterd […]”.

Lees hier meer over de Mazda CX-30.

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *