Ontspanning 13-07-20 | 15125 keer gezien

Zes tips om je Mazda netjes te houden

Mazda CX-3

Houd je Mazda netjes met de volgende tips.

Tip 1: Houd je lak mooi, verwijder vogelpoep en insecten direct.

Over vogelpoep en insecten op je auto is de vuistregel: direct verwijderen! Hier zijn meerdere redenen voor. Het is zo dat de chemische samenstelling van vogelpoep en insecten de lak kan beschadigen en dat je het daarom direct moet verwijderen. Het kan daarnaast ook zo zijn dat vogelpoep het uitzet- en krimpproces van de lak verstoort. Als de auto in de zon staat wordt de lak op het oppervlakte heet waardoor het uitzet. Als het donker wordt, en de lak weer krimpt, dan zorgt vogelpoep ervoor dat de lak zich daaromheen vormt in plaats van het normale krimpproces. Dit is niet direct zichtbaar maar kan effect hebben op de glans van de lak.

Tip 2: Wasvolgorde!

Het wassen van je auto kan je laten doen bij een carwash, of gewoon zelf doen! Gebruik dan altijd de goede volgorde: eerst wassen, dan poetsen.

In de zomermaanden is het geen straf om zelf je auto schoon te maken. Om krassen te voorkomen is het beter om eerst je auto helemaal te wassen, en hem daarna pas op te poetsen en te waxen. Vuildeeltjes kunnen kleine krasjes veroorzaken in je lak, zorg ervoor dat je auto dus helemaal schoongespoeld is voordat je hem op gaat poetsen.

Tip 3: Velgen

Auto schoongemaakt maar nog steeds niet het gewenste resultaat? Vergeet je velgen niet. Die doen veel voor de uitstraling van je auto. Maak ze goed schoon met een goede velgenreiniger, en gebruik een schilderskwast als extra hulpmiddel om goed in alle hoekjes van je velg te komen.

Tip 4: Waxen overbodig?

Bij het wassen van je auto hoort ook het waxen. Veel vinden dit een overbodig middel maar voor de lange termijn zal het je auto mooier houden dan wanneer je dit niet doet! Goede wax zorgt voor een water- en vuilafstotende laag waardoor je uiteindelijk minder vaak grondig hoeft te poetsen.

Tip 5: Speciaal voor de MX-5 rijders, reinig je softtop!

De softtop van je MX-5 mag natuurlijk niet vergeten worden. Ga hier altijd zorgvuldig mee om. Er zijn speciale softtop reinigers maar eigenlijk kom je met groene zeep en warm water al heel ver. Gebruik nooit de hogedrukspuit! Mocht er vuil op je softtop zitten wat je er écht niet afkrijgt? Gebruik dan plakband of breed tape om het vuil eruit te ‘trekken’. Doe dit wel voorzichtig!

Tip 6: Ga eens bij je dealer langs.

Bekijk ook eens het assortiment aan reinigingsaccessoires verkrijgbaar bij je dealer. Er zijn speciale insectensprays en bekledingsreinigers voor jouw Mazda die het schoonmaakwerk nog makkelijker maken. Liever achterover zitten? Laat ons je dan helpen. Bij ons kan je altijd langskomen voor een diepreinigende schoonmaak.

Kijk hier voor je dichtstbijzijnde dealer.

Delen via

Tags:   Tips

 • Cor van zanten schreef:

  Waar kan ik het beste het leer mee schoon maken van mijn Mazda cx30

 • Wil Timmers schreef:

  Svp geen mails meer sturen

 • J Krewinkel schreef:

  Reactie op Henk Schreef: “een flesje water in de auto”
  Laat dit in de warme maanden van het jaar niet in de auto liggen! Zelfs in afgesloten flessen kan een gigantische bacteriegroei plaatsvinden waardoor je behoorlijk ziek kunt worden

 • PCS schreef:

  Het allermooiste resultaat krijg je de auto te wassen niet met een spons maar met een microvezel washandschoen Microfiber Madness Incredimitt en na het afspoelen geen zeem maar droog maken met microvezel droogdoek Gyeon Q²M Silk Dryer formaat 70×90 cm.

 • Hans Schade schreef:

  Je Mazda elke 4 weken laten wassen bij Carwash met Rainox
  Zit er weer ALS NIEUW uit.

 • Henk schreef:

  VOGELPOEPTIP. Handig is een flesje water in de auto. Makkelijk als je dorst hebt en ook als er vogelshit op je auto zit kan je dit er direct afspoelen ongeacht of je onderweg bent of voor de voordeur staat

 • Henk schreef:

  WASTIP.. spoel de auto eerst. ga daarna soppen, mijn ervaring is Poorboy shampoo geeft een mooie glans en blijft lang schoon. naspoelen met gedemineraliseerd water laat geen vlekken achter en eventueel drogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *