Design, Ontspanning 26-11-19 | 6017 keer gezien

Interieur Mazda CX-30: buitengewoon vanbinnen

Het team achter het oogstrelende interieur van de nieuwe mazda cx-30 vertelt over hun inspiraties.

Het opvallende exterieur van de Mazda CX-30 grijpt direct de aandacht, vooral omdat de expressieve carrosserie het licht steeds op een andere manier weerspiegelt. Maar het interieur is al even imposant. Met zijn minimalistische look, comfortabele ruimte voor alle inzittenden, flinke laadruimte en hoogwaardige kwaliteit is de cabine van de Mazda CX-30 van een ongekend hoog niveau. Chief Designer Ryo Yanagisawa is terecht trots op het werk van zijn team. “Ik ben ervan overtuigd dat de vloeiende vorm en het verfijnde interieur oogstrelend zijn.” Mazda Stories sprak Yanagisawa, Program Manager Naohito Saga en Interior Designer Filip Boshevski om te ontdekken waar ze zich hebben door laten inspireren voor hun allernieuwste creatie.

Comfort in het interieur van de Mazda CX-30

Een van de belangrijkste voordelen van de CX-30 is dat hij een ontspannen ruimte biedt voor alle inzittenden. Yanagisawa: “We hebben het interieur een vleugeldesign gegeven, waarbij de passagiers in de cockpit zitten ingekapseld. Zo voelt de bestuurder zich prettig en ervaren de andere inzittenden dat ze de ruimte echt met de bestuurder delen.” Inspiratie werd ook gezocht in de Japanse filosofie. Filip Boshevski: “Het woordje ‘ma’ is diep verweven met de Japanse filosofie. Het heeft te maken met het creëren van een respectabele ruimte tussen diverse elementen van het interieur, zodat het niet rommelig maar harmonieus aanvoelt. In onze drang naar Japanse puurheid en ongestoord rijplezier hebben we dit concept geïmplementeerd.”

“ IK BEN ERVAN OVERTUIGD DAT DE VLOEIENDE VORM
EN HET VERFIJNDE INTERIEUR OOGSTRELEND ZIJN”

Ryo Yanagisawa, Chief Designer van de Mazda CX-30

Vakmanschap

De kwaliteit is tastbaar in het interieur van de CX-30. “Alle schakelaars hebben een echt Mazda-gevoel”, vertelt Program Manager Naohito Yanagisawa. “De onder liggende techniek zorgt voor feedback in je vingertoppen, ongeacht het type schakelaar. Het is heel intuïtief en alle functies vind je blindelings.” Een ander aspect dat opvalt, is het elegante stiksel. Yanagisawa: “Tijdens het ontwerpproces keken we uitvoerig naar luxe meubels en lederproducten om te ontdekken hoe de weefsels werden gelaagd en hoe stiksels werden behan deld. Door onze opties vanaf het begin te beperken tot alleen de allerbeste kwaliteit, zijn we erin geslaagd om het gevoel van verfijning in het hele interieur te verbeteren.”

Details

Volgens Yanagisawa streefde Mazda naar een doordacht ontwerp dat een gevoel van comfort en plezier oproept wanneer je naar de auto kijkt of hem aanraakt. “De middenconsole verwijst naar de hoogte, breedte en het voorkomen van een cross over. Het is een combinatie van kracht en pracht”, zegt hij. “De portierbekledingen creëren in combinatie met de schaduw van de vleugelvormige bovenste delen een knus en omhullend interieur.”

Delen via

Tags:   Mazda Stories

 • J. den Hoedt schreef:

  Ik ben toe aan mijn vierde Mazda na de MX 3, een 6 en een 3 zou ik graag een CX 30 kopen. Maar de bruine leren bekleding op het dashboard, de deuren en het midden console weerhoudt mij nog tot een aankoop.

 • F.J. de Vries schreef:

  heb vele nieuwe auto`s gereden en deze CX30 automaat is fantastisch proficiat.

 • Menheere schreef:

  Het is mazda gelukt een mooie auto neer te zetten toen de eerste mazda 323 was het daschbord ook al om de bestuurder heen gemaakt vooruit strevend en erg mooi ben fan van mazda ik heb zelf mazda 323hatsbreak 1.6 automaat van 9mei 2003 met 115.000 km veel succes met de verkoop van c30 deze word een groot succes vr coenmenheer@hotmail.com

 • Jos Hupperetz schreef:

  Niet alleen het interieur van de CX-30 is subliem, de hele auto is SUPER. Dertien jaar reed ik Volvo (5 S 40’s en 1 V 40) en dacht ik dat er geen betere auto was. Maar de CX 30 overtreft alles, ik geniet van elke autorit. Stil, krachtige motor, comfort, stevige wegligging en iedereen is jaloers op die prachtige rode kleur.

 • Henk ter Braak schreef:

  Rij nu twee weken in m’n Mazda CX30. Mijn vierde Mazda, na de Mazda 1300, de Mazda 626 2.0 GLS en de Mazda CX3. Drie keer genieten. De vierde keer overtreft alles. Wat een heerlijke auto! Groot compliment aan de ontwerpers!

 • Frans Willemsen schreef:

  Prima in orde, zoals bijna alles bij Mazda.

 • F. Pijnnaken schreef:

  Ziet er prachtig uit ik vindt het heerlijk om deze digitaal te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *