Nieuws, Technologie 19-10-21 | 1740 keer gezien

Is de vernieuwde Mazda2 daadwerkelijk zo zuinig?

vernieuwde Mazda2 modeljaar 2021

Autoweek heeft met hun uitgebreide Carbase-database een top 5 gemaakt van de zuinigste benzineauto’s van dit moment. Tegenwoordig is het met de stijgende benzineprijzen steeds belangrijker en beter voor de portemonnee om zuiniger te rijden. Ook heeft zuinig rijden vaak een positieve invloed op de hoeveelheid wegenbelasting die je betaalt. Zo bespaar je alleen maar meer kosten!

Ontwikkeling benzinemotoren

“Autofabrikanten steken jaarlijks miljarden in de ontwikkeling van elektrische auto’s en hoewel diverse merken per 2030 in Europa geen nieuwe auto’s met verbrandingsmotoren meer introduceren, staat de doorontwikkeling van benzinemotoren niet stil. Diverse krachtbronnen worden verrijkt met mild-hybride techniek die het gemiddeld verbruik op papier enigszins drukt. Dat levert de Mazda2 een plekje op in de lijst met de vijf zuinigste benzineauto’s van dit moment. Aangezien meerdere modellen hetzelfde gemiddeld verbruik achter hun naam noteren is de top 5 géén ranglijst.”

Lars Krijgsman, Autoweek

Mazda2 modeljaarupdate

De vernieuwde Mazda2 heeft een plekje weten te veroveren in deze top 5 door de laatst uitgevoerde modeljaarupdate van de Mazda2 SkyActiv-G op de varianten met 75pk en 90pk. De update zorgde hierbij onder meer voor een verhoogde compressieverhouding. Dit betekent dat het een nog zuinigere auto wordt dan het voorheen was met Mazda M Hybrid. Het bewijs hiervan is het groene A-label. De benzinemotoren van beide handgeschakelde varianten scoren een gemiddeld gecombineerd verbruik van 4,8 l/100 km. En dit allemaal dankzij onze SkyActiv Technology.

Waarom de Mazda2?

De vernieuwde en stijlvolle Mazda2 is niet alleen erg zuinig maar is ook standaard rijk en compleet uitgerust. De perfecte harmonie tussen mens en machine – Jinba Ittai – is één van de kenmerken van Mazda en hier is de Mazda2 een erg goed voorbeeld van. Verder zorgt de omvangrijke standaarduitrusting voor de nodige comfort en veiligheid.

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *