Design, Nieuws 11-06-18 | 2506 keer gezien

Jo Stenuit benoemd tot Design Director Mazda Motor Europe

Jo Stenuit Design Director Mazda Motor Europe

De Belg Jo Stenuit (49) is de nieuwe designdirecteur van Mazda in Europa. Hij volgt Kevin Rice op, die in augustus van dit jaar bij Mazda vertrok.

Stenuit, afgestudeerd aan de Royal College of Art in Londen, maakt al meer dan twintig jaar deel uit van het designteam van Mazda in Europa. Hij bekleedde daar verschillende functies bij het Europese designcentrum van Mazda in Oberursel, vlakbij Frankfurt.

Hoofdontwerper

Tot voor kort was hij hoofd van de afdeling Interior Design en Brand Style. Deze is verantwoordelijk voor het interieurdesign van de modellen van Mazda en het verbeteren van het Mazda-merk in Europa. Ook was hij hoofdontwerper van twee concept cars, de Kiyora (2008) en de Hakaze (2007) en van de vorige generatie Mazda3 (2008). Daarnaast bracht hij ook twee jaar door op het hoofdkantoor van Mazda Motor Corporation in Hiroshima. Hier ontwierp hij het interieur van de Mazda CX-7 (2004-2006).

Dankzij onze bekroonde Kodo filosofie zijn Mazda-designers in Europa en elders in de wereld een bepalende factor geweest voor het succes van onze producten. Door prachtige auto’s te ontwerpen die onze klanten enorm aanspreken“.

Aldus Jeff Guyton, President en CEO van Mazda Motor Europe.

We zijn heel blij met zijn diepgaande kennis van ons merk en met het feit dat Jo vanaf nu onze designafdeling in Europa zal leiden. Samen met zijn team weten we dat hij ervoor zal blijven zorgen dat onze filosofie niet alleen in onze auto’s wordt toegepast, maar in alles wat we doen“.

In zijn nieuwe rol zal Stenuit rapporteren aan Ikuo Maeda, Global Design Chief van Mazda. Ook rapporteert hij aan Hajime Seikaku, Vice-President van Mazda’s Europese R & D Centre in Oberursel.

Bekijk hier Jo over KODO-design:

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *