De Mazda CX-5 en Mazda CX-60 zijn twee zeer interessante modellen van Mazda, ook voor het trekken van een caravan, paardentrailer of boottrailer. Uit onderzoek van ACSI blijkt zelfs dat de twee SUV-modellen de populairste keuzes zijn als trekauto onder Nederlanders. De CX-5 is dat zelfs al zes jaar op rij. Hoe zit het met de trekgewichten van deze modellen? En waarom zijn ze ook voor zakelijk gebruik het overwegen waard? We leggen het uit in dit artikel.

Mazda CX-5 populairste caravantrekker

Wist je dat de Mazda CX-5 de populairste caravantrekker in Nederland is? Dat blijkt uit het ACSI FreeLife Magazine Trekauto-onderzoek uit 2023 dat sinds 2018 elk jaar wordt gehouden. Uit die test blijkt dat de Mazda CX-5 alles in huis heeft om ingezet te worden voor het trekken van een caravan, paardentrailer of boottrailer.

Trekgewicht Mazda CX-5

De 165 pk mild-hybride benzine-aandrijflijn van de Mazda CX-5 heeft in combinatie met een handgeschakelde zesbak 1.800 kilogram trekgewicht. Met automaat is dat zelfs 2.000 kilogram. De sterkere 194 pk sterke variant van de CX-5 mag altijd 2.000 kilogram trekken, omdat deze standaard een automaat heeft. Dat zijn cijfers waarmee je thuis kunt komen, maar waar je als ondernemer ook blij van wordt. Het vervoeren van materiaal naar een zakelijke relatie is geen enkel probleem.

Nog meer trekgewicht voor Mazda CX-60

Bij de Mazda CX-60 Plug-in Hybrid valt het geremde trekgewicht nog hoger uit. Deze luxueuze SUV mag geremd 2.500 kilogram trekken. De CX-60 kan bovendien tot 63 kilometer volledig elektrisch rijden volgens de WLTP-testnorm. Het systeemvermogen komt uit op 241 kW (327pk), zodat je altijd vermogen in overvloed hebt voor elke klus.

Multi-inzetbaar

Waarom zijn deze modellen zo geschikt voor een caravan, paardentrailer of boottrailer? Het zijn simpelweg multi-inzetbare auto’s die van alle markten thuis zijn. Ze hebben voldoende power om een trailer te trekken. De CX-60 heeft zelfs een ‘Towing’-rijmodus, specifiek afgesteld op het rijden met een trailer inclusief lading, voor extra stabiliteit en veiligheid. Zo blijf je je zelfverzekerd op weg met deze krachtige plug-in hybride, ook als je deze Mazda zakelijk rijdt.

Handige achteruitrijcamera

Daarnaast zijn de CX-5 en CX-60 beschikbaar met een handige achteruitrijcamera, zodat manoeuvreren wel heel makkelijk wordt. Het trekken van een caravan, paardentrailer of boottrailer gebeurt in de Mazda CX-5 en CX-60 in alle rust, want het interieur is aangenaam stil, luxueus en voorzien van diverse comfortvoorzieningen, zoals stoelverwarming, adaptieve cruise control en verschillende rijhulpsystemen.

Een magische trekhaak in de CX-60

Opvallend detail: de trekhaak van de Mazda CX-60 is semi-elektrisch wegklapbaar, met een simpele druk op de knop in de bagageruimte. Je klapt hem dus zo weer in zodat je kunt genieten van het design van de auto.

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *