Nieuws, Rijplezier 11-10-19 | 2622 keer gezien

Mazda CX-30 wint dubbeltest Autoweek

Mazda CX-30 koplamp

De nieuwe Mazda CX-30 werd tegenover de Volkswagen T-Roc getest. Autoweek benoemde de Mazda CX-30 tot winnaar van deze dubbeltest. Waarom lees je hier.

Bijzonder hoogwaardig interieur

Het interieur van de Mazda CX-30 is in lijn met de Mazda3. AutoWeek spreekt van een bijzonder hoogwaardig interieur. “Mazda-cockpits staan al jaren bekend om hun verfijning en mooie materialen, waarvoor het merk best de term premium mag gebruiken”.

Ook de bediening valt in de smaak. De Mazda CX-30 heeft, net als andere modellen van Mazda, een HMI Commander. Een draaiknop waarmee je intuïtief kunt bedienen. Het zorgt er daarnaast voor dat er weinig afleiding is onderweg. Door die bediening en het standaard head-up display met projectie op de voorruit zegt AutoWeek over de Mazda CX-30 “een voorbeeld van hoe het in elke auto zou moeten”.

Interieur van de Mazda CX-30

Fijn rijgedrag, ook in een crossover

Natuurlijk is ook het rijgedrag van een auto belangrijk. Ook hier scoort de Mazda CX-30 punten van AutoWeek. Zij zeggen dat je goed betrokken wordt bij het rijden, de auto direct reageert en bochten nemen zijn “als een feest kan worden ervaren”.

“Zoek je rijplezier (wat dat is ervaar je door in een recente Mazda te gaan rijden) dan kun je beter voor de CX-30 gaan.”

Conclusie

De Mazda CX-30 krijgt van AutoWeek 36,5 punten toegekend, 2,5 meer dan de Volkswagen T-Roc. AutoWeek schrijft: “Mazda weet een enthousiast rijgedrag prima aan SUV’s en crossovers te koppelen. De auto overtuigt ook met zijn mooie interieur en logische bediening.”

De Mazda CX-30 is verkrijgbaar vanaf € 29.990. Je vindt hier meer informatie, en kunt hem hier samenstellen.

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *