Nieuws 12-10-22 | 1208 keer gezien

Mazda CX-60 behaalt 5-sterren bij Euro NCAP

De volledig nieuwe Mazda CX-60 heeft van Euro NCAP de maximale waardering van vijf sterren gekregen in zijn laatste testserie, met een score van 91% en 88% in respectievelijk de categorieën kinder- en volwassen inzittenden. Ook op het gebied van de bescherming van kwetsbare weggebruikers werd een indrukwekkende score van 89% behaald.

Bescherming van kinderen

De Mazda CX-60 kreeg door Euro NCAP het maximale aantal punten toebedeeld voor de crashtestprestaties met betrekking tot kinderen van 6 en 10 jaar, voor zowel frontale aanrijdingen als aanrijdingen van opzij. Bij de bescherming van kinderen kreeg het model ook het maximale aantal punten toegekend voor het systeem voor de correcte installatie van kinderzitjes – CRS Installation Check – wat leidde tot een uitstekende gemiddelde score van 91%.

Beschermingsniveau volwassenen inzittenden

Naast het maximale aantal toegekende punten voor de aanrijdingen van opzij en een goed beschermingsniveau bij de test met de harde barrière over de gehele breedte, is ook de score van 88% voor de inzittenden van volwassenen veelzeggend. Zowel bij de aanrijding van opzij als bij de – zwaardere – botsing met de paal was de bescherming van alle kritieke lichaamsdelen goed, wat leidde tot een maximale score in dit onderdeel van de beoordeling.

Score kwetsbare weggebruikers

De Mazda CX-60 scoorde een uitstekende 89% op het gebied van kwetsbare weggebruikers. De adequate prestaties van het autonome noodstopsysteem (AEB) maakten het resultaat tot een van de hoogste voor alle geteste voertuigen sinds de laatste Euro NCAP-classificaties.

De volledig nieuwe SUV voegt zich bij de CX-5 (2017), Mazda6 (2018), Mazda3 en CX-30 (beide getest in 2019) en MX-30 (2020) in het rijtje Mazda-modellen dat vijf sterren kreeg toegekend door Euro NCAP.

Skyactiv Multi-Solution Scalable Architecture

De Mazda CX-60 presteerde indrukwekkend in alle vier de testcategorieën van Euro NCAP: Inzittenden volwassenen – 88%, Inzittenden kinderen – 91%, Kwetsbare weggebruikers (voetgangersveiligheid) – 89% en Veiligheidsassistent – 76%. De Skyactiv Multi-Solution Scalable Architecture, met tal van verbeteringen voor een uitstekende rijdynamiek, heeft bijgedragen aan de vijf sterren-beoordeling. De uitgebreide reeks geavanceerde i-Activsense veiligheidstechnologieën waarmee de auto is uitgerust, speelt ook een belangrijke rol in het beoordelingsresultaat. Nieuwe technologieën, waaronder Turn Across Traffic Assist, SBS-R voetgangersdetectie en BSM Vehicle Exit Warning, helpen bestuurders potentiële risico’s te identificeren en de kans op schade of letsel te verkleinen, terwijl ze ook hoge beschermingsnormen voor voetgangers bieden.

Mensgerichte benadering

Mazda staat bekend om zijn hoogstaande rijdynamiek – die naar een nog hoger plan is gebracht met de introductie van de nieuwe Mazda CX-60. De Skyactiv Multi-Solution Scalable Architecture past de mensgerichte benadering toe, waaraan ook de stijfheid van de carrosserie een belangrijke bijdrage levert, zodat bestuurders de respons van de auto kunnen voelen zonder vertraging. Het stoelontwerp maakt het voor elke inzittende nog gemakkelijker om zijn evenwicht te bewaren terwijl de auto in beweging is en Mazda’s unieke systeem voor de controle van de auto – Kinematic Posture Control (KPC) – stabiliseert de auto tijdens het rijden. Door de auto veiliger te maken, verkleinen dergelijke voorzieningen de kans op ongevallen nog verder, zonder afbreuk te doen aan het rijplezier van Mazda.

  • De volledig nieuwe Mazda CX-60 behaalt scores van respectievelijk 91% en 88% in de Euro NCAP-veiligheidsbeoordelingen voor kinderen en volwassenen
  • Een indrukwekkende score van 89% voor kwetsbare weggebruikers
  • Breed scala aan i-Activsense veiligheidstechnologieën, ondersteund door een hoogstaande rijdynamiek

Delen via

Tags:   CX-60, Euro NCAP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *