Ontspanning, Rijplezier 10-07-19 | 2443 keer gezien

Mazda MX-5 Cup maakt zich op voor Blancpain GT World Challenge Europe

Mazda MX-5 Cup Zandvoort Photo: Rob Eric Blank

Het Blancpain GT World Challenge Europe weekend op Circuit Zandvoort van 12 tot en met 14 juli betekent het derde event dit jaar voor de nieuwe Mazda MX-5 Cup. Na de Jumbo Racedagen met Max Verstappen, halverwege mei en de Superpix op het Belgische circuit van Zolder begin juni is dit de derde keer dat de coureurs van deze nieuwe Nederlandse merkencup in actie komen. De gastenauto van de cup wordt deze keer bestuurd door prinses Laurentien van Oranje.

De Mazda MX-5 Cup 2019 is een nieuw, door de KNAF autosportfederatie goedgekeurd Nederlands Kampioenschap dat half mei is gestart en deelneemt aan zes evenementen van naam en faam in Nederland en België. Er wordt gereden met de vernieuwde versie van de MX-5 Roadster, die standaard is voorzien van een 2.0 liter viercilinder lijnmotor met 184 pk en 205 Nm. Met slicks, een laag gewicht van 960 kg en de in de racesport favoriete achterwielaandrijving is dit een raceauto pur sang. De organisatie is in handen van V-Max Racing Management in Breda, die ook de Supercar Challenge onder z’n hoede heeft. De cup is bedoeld voor rijders van jong tot oud, voor beginners die willen starten met racen maar ook voor hen die vanuit het clubracen de overstap willen maken naar een Cupklasse met veel uitstraling, publicitaire ondersteuning en meer spektakel en snelheid.

Na oud F1-coureur Michael Bleekemolen en Autovisie-redacteur Dries van den Elzen is het deze keer prinses Laurentien van Oranje die achter het racestuur van de gastenauto van de cup kruipt. Het is voor haar niet de eerste keer. Al eerder nam zij deel aan verschillende races van de Ladies GT Cup, waarin zo’n 25 vrouwelijke, veelal bekende coureurs het tegen elkaar opnemen. “De Ladies Cup tijdens de Jumbo Racedagen in 2018 was mijn eerste ervaring met het racen”, vertelt Laurentien. “Het was een energieke en diverse groep vrouwen. We vonden elkaar in de missie om te laten zien dat ook vrouwen mee kunnen doen met zo’n spannende sport als autoracen. En het rijden zelf is een enorme uitdaging, waarin je met jezelf wordt geconfronteerd. Ik ben blij met de kans om weer zo’n uitdaging aan te gaan en dan met een heel ander soort auto. Het is een achterwielaangedreven auto en dan ook nog met veel meer vermogen. Bovendien staat de auto op slicks, ofwel, het gaat allemaal veel sneller en de krachten die er bij komen kijken zijn veel groter. Alleen al het meedoen is een mooie ervaring. Ik word daarin gesterkt door de andere Ladies Cup dames”, aldus Laurentien van Oranje.

Meer informatie over de Mazda MX-5 Cup is te vinden op www.mazda-mx5cup.nl.

Delen via

Tags:   Mazda MX-5 Cup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook leuk