Nieuws, Technologie 09-11-20 | 4258 keer gezien

Meer informatie over de Mazda CX-3 modeljaar 2021

CX-3 2021 modeljaar 2021

Zoals eerder bekend gemaakt heeft de Mazda CX-3 een belangrijke update ondergaan. Waar we in ons eerdere bericht vooral de verschillende uitvoeringen hebben toegelicht gaan we nu in op andere aspecten van deze vernieuwde Mazda CX-3.

Jinba Ittai

Bij de lancering in 2015 rekende de Mazda CX-3 af met alle stereotypen en conventies. Deze nieuwe compacte crossover SUV trok zich niets aan van de begrippen voertuigklasse en -segment. In plaats daarvan stond de mens centraal bij de ontwikkeling.

Dit leidde tot onder meer een comfortabele, buitengewoon ergonomisch heads-up display en mens-machine interface, responsieve en toch efficiënte Skyactiv-motoren, een uitzonderlijke wegligging en een breed scala aan actieve veiligheidstechnologieën. Het mag geen verrassing heten dat deze combinatie van een baanbrekend ontwerp en uitstekende rijeigenschappen bij velen in de smaak viel.

Mazda-technologie en -functionaliteit

De nieuwe Mazda CX-3 bouwt voort op dit succes en is daarom voorzien van diverse updates die de nieuwste Mazda-technologie en -functionaliteit combineren met een nieuw ontwerp, waarmee deze compacte SUV nog aantrekkelijker wordt.

De aandrijflijn is vereenvoudigd, wat betekent dat de Mazda CX-3 nu alleen nog wordt geleverd met de 2.0 Skyactiv-G 121 benzinemotor, waarbij kan worden gekozen uit een handgeschakelde of automatische zesversnellingsbak met voorwielaandrijving.

De varianten met handmatige versnellingsbak zijn nu uitgerust met het Mazda-cilinderuitschakelingssysteem, dat twee cilinders uitschakelt bij lichte belasting of op kruissnelheid. Het gecombineerde brandstofverbruik en de CO2-uitstoot dalen hierdoor met 14 %.

Interieur

Binnenin zijn de voorstoelen geüpgraded volgens de nieuwste specificaties van Mazda. Het multimediasysteem is uitgebreid en is nu standaard uitgerust met DAB+ en Apple CarPlay. Het systeem ondersteunt nu ook draadloze verbindingen met Apple CarPlay. Bovendien is er nu een 360° view monitor beschikbaar en heeft de sleutel ook een nieuw uiterlijk gekregen.

Daarnaast is de Mazda CX-3 serie voor het eerst beschikbaar in de kleur Polymetal Grey Metallic.

Veiligheid

Op het gebied van veiligheid zijn de i-Activsense-veiligheidstechnologieën van de CX-3 nu uitgebreid met Advanced Smart City Brake Support (Advanced SCBS), dat ook in het donker voetgangers detecteert. En is de automatische lichtfunctie aangepast, zodat deze eerder wordt ingeschakeld als het schemert of in geval van slecht zicht.

De Mazda CX-30 zal daarmee een breder publiek aanspreken en is vanaf nu in heel Europa te koop.

Delen via

Tags:   crossover, Mazda CX-3, skyactiv

 • Jeroen schreef:

  Hoe kan het dat jullie app zo slecht wordt bijgehouden, mij servicebeurt was mooi op tijd maar in de app staat deze servicebeurt nog altijd op “niet uitgevoerd” ik heb dat ook een keer aangegeven en het verhaal was dat duurt altijd lang ???

  • Dafne schreef:

   Beste Jeroen,
   Bedankt voor je feedback. Het is een nieuwe app, ook voor ons, dus staan er nog heel wat verbeteringen en uitbreidingen van de functies op de planning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *