Mijn Mazda en ik, Ontspanning, Technologie 26-11-19 | 3285 keer gezien

Mijn Mazda en ik: Zo vader, zo zoon

Mijn Mazda en ik

Een eigen Mazda RX-7 heeft er altijd al ingezeten bij Erik Ophof. ”Toen ik twaalf was, had mijn oudste broer er een”, vertelt hij. “Een prachtige auto en razendsnel. De RX-7 is mij echt op het lijf geschreven.” Erik is opgegroeid in Drenthe. Zijn vader was monteur in het Mazda-dealerbedrijf van zijn broer. Erik: “Mijn vader zat altijd op te scheppen dat hij zo’n beetje elk model had gehad. Hij had 323’s, alle RX-versies en als trouwauto had hij de 1800.” Ook Erik volgde een opleiding tot automonteur en blonk uit in zijn kennis over rotatiemotoren. Hij wist al heel vroeg dat hij alleen maar een Mazda wilde en kocht daarom een RX-7 uit 1985. Volgend jaar vieren de twee twintig jaar samen.

De Mazda RX-7 van Erik

Besmettelijk RX-7 virus

De 38-jarige vader van twee kinderen is lid van de plaatselijke RX-7-club en slaat geen evenement over. Het Rotary Stock-evenement is zijn favoriet. Om de twee jaar komen de liefhebbers vanuit het hele land bijeen om elkaars auto’s te bewonderen en hun passie voor de rotatiemotor te delen. Het RX-7-virus is besmettelijk, want Eriks zoon van negen wil er later ook een. Toch is er nog een andere Mazda die Erik een warm hart toedraagt. “Mijn mooiste herinnering is de 626 van mijn vader. Daar hoop ik zelf nog eens in te kunnen rijden.”

Mazda RX-7

Mazda produceerde de RX-7 tussen 1978 en 2002. Vanaf de Serie 2 kreeg de auto geïntegreerde bumpers, wrap-around achterlichten en een stootrand rondom.

Delen via

Tags:   Mazda Stories

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *