Nieuws 23-11-18 | 3360 keer gezien

Nieuwe Mazda6: Strijkbout

Mazda6 Sportbreak De nieuwe Mazda6 is getest door de Volkskrant.

De nieuwe Mazda6 is al door vele pers getest, maar nu was het de beurt aan de Volkskrant om ons vlaggenschip aan de tand te voelen. Benieuwd wat ze er van vonden? Lees het hier.

Het artikel begint met een trip down memory lane  over de advertentie van de Mazda Xedos 6 uit 1993. Hierin vlucht prinses Diana haar huis uit in haar Mazda Xedos 6 met slotzin: ‘de stilste auto op aarde’.

Dat was het eerste waar de testers van de Volkskrant aan moesten denken toen ze op de snelweg reden met de nieuwe Mazda6. ‘Wat een weldadige rust heerste er in de cabine’. De opknapbeurt heeft geresulteerd in een in luxe badende auto die, omdat het Mazda’s topmodel is, standaard is voorzien van ontiegelijk veel veiligheids- en rijhulpsystemen.’ De Mazda6 is een hele goede keuze als het gaat om veiligheid. Niet voor niets scoorde de Mazda6 in de EuroNCAP test 5 sterren.

Sportbreak

De Mazda6 waar de Volkskrant mee testte was een sportbreak, die erg praktisch is vanwege zijn ruimte en dynamische ontwerp. ‘De 6, waarvan wij de stationversie met een soepele 6-trapsautomaat meekregen, is een verademing in een door SUV’s geregeerde autowereld. De ontwerpers hebben er alles aan gedaan om hem mee te laten doen met de door die terreinwagens gedicteerde stoerheid. Kijk naar de nieuwe grille: een agressief ogend joekel aan het eind (of begin) van een bijna grommend front. En wie kiest voor de grootste van de twee mogelijke wielmaten (19 inch) doet qua uitstraling niet onder voor zijn hooggezeten medeweggebruikers. Die veranderingen in het uiterlijk hebben bovendien geresulteerd in een laag zwaartepunt, wat de bestuurder het gevoel geeft in een strijkbout over ’s Heeren wegen te zoeven – een warme strijkbout, want ook stuur-en stoelverwarming (én –verkoeling) zijn standaard in de nieuwe Mazda6.’

Eindoordeel

De eindconclusie is er eentje om trots op te zijn: ‘De nieuwe Mazda6 is een verademing in een door SUV’s geregeerde autowereld. Stoer en een weldadige rust in de cabine.‘

Wil je nou zelf ook die stilte en rust ervaren in de nieuwe Mazda6? Boek dan nu een proefrit, en laat je verbazen door de schoonheid en rijeigenschappen van de nieuwe Mazda6.

Delen via

Tags:   rijtesten

  • André Staes schreef:

    Mooi samengevat door de Volkskrant, maar daar is lang niet alles mee gezegd! Rij zelf al vanaf 1984 Mazda, toen begonnen met de 626 GLX. Altijd probleemloos het paradepaardje van de 6 gereden en nooit ook maar 1 keer spijt van gehad. Nu is m’n 6 2,5 GTM 4 jaar met 145000 km, en overweeg ‘m weer voor de nieuwe sportbreak in te ruilen. Een maal Mazda…… altijd Mazda!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *