Nieuws, Technologie 14-02-20 | 2509 keer gezien

Skyactiv-X motor wint Technobest award

De revolutionaire  Skyactiv-X motor van Mazda blijft wereldwijd indruk maken. Deze keer op de Autobest jury uit 31 landen, die de motor de Technobest Award toekenden, gisteravond op het Autobest Gala in Mainz.

Award in ontvangst genomen

Yasuhiro Aoyama, President & CEO van Mazda Motor Europe, nam de award in ontvangst met de woorden. Daarbij zei hij: “We zijn erg blij met deze prijs voor de meest innovatieve technische ontwikkeling van het jaar 2019. We hebben herhaaldelijk benadrukt dat de optimalisatie van verbrandingsmotoren naar onze mening nog niet voltooid is. Met de Skyactiv-X technologie hebben we een beslissende mijlpaal bereikt die ons een grote stap voorwaarts brengt in onze voortdurende zoektocht naar de ideale verbrandingsmotor“.

De Technobest Award voor innovatieve technologische ontwikkelingen in de automotive sector wordt sinds 2005 uitgereikt door de Autobest jury.

De innovatieve Skyactiv-X motor

De Skyactiv-X is de eerste in serie geproduceerde benzinemotor ter wereld die de voordelen van compressieontsteking van een dieselmotor benut. Een unieke oplossing. Mogelijk gemaakt door de inventiviteit van de Japanse Mazda ingenieurs, die het innovatieve systeem genaamd SPCCI (Spark Controlled Compression Ignition) ontwierpen. Hiermee kan de motor naadloos schakelen tussen conventionele verbranding en compressieontsteking met behulp van een bougie. Om zo beide soorten verbranding op verschillende manieren te activeren. Dit  verbrandingssysteem blijkt zeer effectief te zijn en verbetert de efficiëntie van de motor tot 30% ten opzichte van de vorige Skyactiv-G. Daardoor worden het brandstofverbruik en de uitstoot van CO2 verminderd.

Delen via

  • Roland Visser schreef:

    Beknopte info. Wel mijn interesse gewekt!
    (Ik ben zelf Automotive-Engineer en werkte voor diverse merken, later ook in Marketing-Sales_Communication en uiteindelijk als HR-Manager. Momenteel schrijf ik veel voor She’s Mercedes en diverse auto-blogs als o.a. FemmeFrontaal).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *