Design, Ontspanning 11-11-18 | 2487 keer gezien

Vakmanschap op het documentairefestival IDFA

Ook dit jaar werkt Mazda samen het documentaire festival IDFA. Er zijn 289 documentaires te bekijken, waaronder ook een aantal over vakmanschap. Omdat vakmanschap ook voor Mazda belangrijk is, hebben we deze documentaires voor je op een rijtje gezet.

Sheep Hero
Sheep Hero is een portret van een idealistische Nederlandse schaapherder die tegen de klippen op zijn eeuwenoude beroep in leven probeert te houden. De neoliberale tijdgeest zit hem niet mee. Bezuinigingen, goedkope concurrentie uit het buitenland, slimme machines en een woud van regeltjes dreigen hem en zijn kudde van het werkveld te verjagen.

Celebration
In 2002 nam de grote Franse couturier Yves Saint Laurent afscheid. In de jaren daarvoor maakte Olivier Meyrou deze unieke observaties achter de schermen van het modebedrijf. Met YSL zelf, ontdaan van het mythische beeld, als een ontroerende, kwetsbare modekoning die in een speech bekent alles te hebben opgeofferd voor zijn werk. Hier vind je meer informatie over Celebration.

Westwood: Punk, Icon, Activist

Fantastisch gedocumenteerd portret van de flamboyante, inmiddels 77-jarige en nog steeds actieve modeontwerper Vivienne Westwood, die tegenwoordig ook van zich laat horen als klimaatactivist. Via haar even roemruchte als invloedrijke bijdragen aan de punkbeweging groeide Westwood uit tot een van de grote namen van de Britse modewereld.

Piazzolla, the Years of the Shark

De Argentijnse bandoneonist en componist Astor Piazzolla (1921-1992) was de grote vernieuwer van de tango. Voor deze film put zoon Daniel uit de privécollectie. Unieke beelden van talloze optredens en intieme familiefilmpjes, aangevuld met archiefmateriaal, schetsen een levendig portret van Piazzolla: zelfverzekerd, eigengereid, gepassioneerd en een virtuoso pur sang.

By Then

Taxichauffeur Kofi stuurt zijn gehandicapte passagiers door een veranderend Parijs. Bezorgd beluistert hij actualiteitenprogramma’s op de autoradio, die verslag doen van de nieuwe realiteit in Frankrijk. Van de nasleep van terreuraanslagen en koloniale verwikkelingen tot en met presidentsverkiezingen en protestmanifestaties. Gelukkig valt er met zijn klanten ook wat te lachen. Hier vind je meer informatie.

Vakmanschap

Ook voor Mazda is vakmanschap belangrijk. Door onze handen het werk te laten doen, hebben we de grootste zorg voor de kleinste details. Met handgemaakte mallen bijvoorbeeld, die maximaal op een mensenhaar mogen afwijken. Door deze werkwijze leggen we een ziel in elke Mazda, met maar één doel: mens en machine in perfecte harmonie. Lees hier alles over onze filosofie.

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *