De zoektocht naar een zuinige, compacte en toch luxueuze auto kan soms lastig zijn. Mazda laat met de Mazda2 M Hybrid en Mazda2 Hybrid zien dat die drie zaken prima naast elkaar kunnen bestaan. Daarnaast bieden deze twee compacte Mazda-modellen ook diverse voordelen, niet alleen voor particulieren, maar in het bijzonder ook voor ondernemers.

Crafted in Japan

Luxe in een compacte auto. Het kan. De Mazda2 M Hybrid en Mazda2 Hybrid spreken boekdelen. Ook op deze compacte Mazda-modellen is het principe ‘Crafted in Japan’ van toepassing. Dat zie je bijvoorbeeld terug in het afwerkingsniveau van de auto. Vakmanschap en een rijke uitrusting staan centraal. Daarnaast beschikken beide modellen over een geëlektrificeerde aandrijflijn, om het maximale te halen uit elke liter brandstof.

Mazda2 M Hybrid

In de Mazda2 M Hybrid zorgt een mild-hybride systeem voor een lager brandstofverbruik door de energie die tijdens het vertragen vrijkomt terug te winnen. De geïntegreerde startgenerator (ISG) – die ook als een elektromotor werkt – kan de benzinemotor ondersteunen tijdens accelereren. Alle teruggewonnen energie wordt efficiënt opgeslagen in een 24V lithium-ion batterij.

Mazda2 Hybrid

De Mazda2 Hybrid gaat nog een stapje verder. Dit is een volwaardige hybride. De auto combineert een zuinige benzinemotor met een elektromotor, samen goed voor een vermogen van 116 pk. Het hybride systeem voert de energie die vrijkomt bij afremmen terug naar de accu, zodat je de energie weer kan gebruiken om elektrisch te rijden. Het resultaat is een gemiddeld verbruik van slechts 1 op 26,3*.

Geen concessies

Op het gebied van veiligheidssystemen doe je als particulier of zakelijk rijder geen concessies. Diverse airbags, een botspreventiesysteem en cruise control zijn allemaal standaard. Bij deze Mazda-modellen lever je als particulier of ondernemer dus niet in op het gebied van rijplezier, veiligheid, aansprekend design, een rijke uitrusting, een laag brandstofverbruik en betrouwbaarheid.

Waarom interessant voor zakelijk gebruik?

Wat maakt de Mazda2 M Hybrid en Mazda2 Hybrid dan zo interessant voor zakelijk gebruik? Het lage brandstofverbruik drukt de kosten, bovendien is er geen noodzaak om beide modellen op te laden. Ze staan altijd klaar voor gebruik. De Mazda2 Hybrid kan daarbij kleinere afstanden volledig elektrisch rijden, helemaal in de stad, waarbij de auto extra energie terugwint door het vele stop-startverkeer.

*Gehomologeerd volgens de nieuwe typegoedkeuringsprocedure WLTP (verordening EU 2017/1151; verordening EG 715/2007). De vermelde WLTP-waarden voor het gecombineerde brandstofverbruik en de CO2-uitstoot zijn gemeten volgens de nieuwe WLTP-testmethodiek. De WLTP-waarden zijn de basis voor het bepalen van de BPM-toeslag.

Delen via

  • H.Zuidema schreef:

    Onze huidige Mazda 2 mild hybride van oktober 2021 heeft een benzine verbruik tussen de 3,9 en 4,3 per 100 km.
    Wij zijn er zeer zeer content mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *