Ontspanning 09-10-20 | 2260 keer gezien

‘Zelfs na bijna 8 uur achter elkaar rijden stap je nog fris uit de auto.’

roadtrip CX-30

De crossover-SUV is tegenwoordig in grote getalen vertegenwoordigd in het huidige autolandschap en blijft aanhouden in populariteit. Mazda heeft hierop ingespeeld door de CX-30 te introduceren, een compacte crossover die qua formaat tussen de Mazda CX-3 en de Mazda CX-5 in valt. Toen de redactie van Stylecowboys een roadtrip naar Aarhus in Denemarken op de planning had staan, kozen zij op autogebied voor de Mazda CX-30.

Rij- en zitcomfort

‘Denemarken is bij uitstek geschikt om met een auto te bezoeken. Zo ben je flexibel om naar de mooie kust te rijden, de bossen in te trekken, mooie dorpjes te bezoeken of middenin het centrum van Aarhus te parkeren’, begint blogger Irene Boskma. Aarhus is een ideale bestemming voor een stedentrip en is in 8 uur goed aan te rijden. De Mazda CX-30 speelde hierin een belangrijke rol: ‘Onze Mazda CX-30 was ideaal voor deze roadtrip. Het rij- en zitcomfort is namelijk gewoon heel goed. Zelfs na bijna 8 uur achter elkaar rijden stap je nog fris uit de auto’.

Offroad

Aarhus ligt in het gebied Jutland en bestaat uit onder andere een ruige kust, bossen, zandstranden en meren. Door veel variëteit in het landschap is Aarhus een vermakelijke omgeving om een roadtrip in te maken en bovenal een originele bestemming. Zij vindt de Mazda CX-30 hier zeer geschikt voor: ‘De kleine crossover heeft zelfs vierwielaandrijving en je kunt er dus ook mee offroad rijden. De auto is lekker stil, ook als je hard rijdt. De Mazda CX-30 haalt 180 met gemak.’

Boskma’s conclusie luidt dan ook: ‘Wil je met de auto een weekend weg? Dan is dit deel van Denemarken een dikke en originele aanrader.’ Ook geeft ze een aantal tips over welke plekken je tijdens je roadtrip naar Aarhus kan bezoeken. Deze zijn hier te vinden.

Boskma’s tips over rijden in Denemarken

  • Brandstof is goedkoper in Denemarken. Bijna overal worden creditcard geaccepteerd en anders volstaat de Deense Kroon.
  • In je auto is standaard een gevarendriehoek aanwezig, dit is namelijk verplicht.
  • Let goed op de snelheidsborden, want in Denemarken wisselt de maximumsnelheid tussen 110 of 130 kilometer per uur op de snelweg.
  • Houd je ID-kaart of paspoort gereed, want er kan controle zijn bij de grens tussen Duitsland en Denemarken.
  • Let op fietser, want in Denemarken houden ze net als hier van fietsen.
  • Neem een parkeerschijf mee want deze wordt in Denemarken nog vaak gebruikt.

Krijg je pech onderweg? Waar jij en je Mazda ook rondrijden in Europa, wij zijn altijd bij je als je kiest voor Mazda Euro Service

Dit soort trips zijn een genot om te maken, mits er natuurlijk een goede planning is gemaakt en genoeg voorbereidingen getroffen worden. Dit geldt voor de bestemming, maar ook zeker voor je auto. Breng je Mazda daarom eens langs om ‘m goed voorbereid elk seizoen in te laten gaan. Met de all-weatherbanden van Bridgestone bijvoorbeeld, wordt geen trip teveel voor jouw Mazda.

Bron: https://www.stylecowboys.nl/travel/zo-snel-rijd-je-met-de-auto-naar-denemarken

Delen via

Tags:   Mazda CX-30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *