Ontspanning, Rijplezier 28-09-18 | 3261 keer gezien

Zes tips in Zuid-Duitsland en Oostenrijk | Mazda Must Drive

Een keer een leuke route rijden? De wegen in Zuid-Duitsland en Oostenrijk lenen zich uitstekend voor Jinba Ittai: eenheid tussen jou en een Mazda. Wij hebben zes tips verzameld voor een lang weekend of week vol met rijplezier, prachtige natuur en cultuur.

Neuschwanstein

1. Neuschwanstein en Hohenschwangau

Twee kastelen met ieder een hele andere geschiedenis, waar je meer over kunt horen in het nabijgelegen museum van de Beierse Koningen. Beide kastelen zijn te bezoeken met een gids en zijn zeer populair.

Sla bij het bezoeken van slot Neuschwanstein de Mariënbrucke niet over: hier heb je het mooiste uitzicht op het kasteel.

Lechfall

2. Füssen en Lechfall

Füssen is gelegen in het Duitse Beieren en dat merk je direct. Hier vind je diverse bierspeciaalzaken en lokale gerechten als kässpätzle en weisswürst. De Lechfall is een waterval in de buurt, met een mooi uitzicht over de rivier de Lech.

Highline 179

3. Highline 179

Alleen als je durft: deze hangbrug is 114 meter hoog, 406 meter lang, wiebelt en je kunt erdoorheen kijken. De wandeltocht naar boven duurt ongeveer een half uur en het uitzicht is prachtig. Je kunt er daarnaast voor kiezen de kasteelruïne “Ehrenberg” te bezoeken.

De Alpen

4. Alpspix en Garmisch-Partenkirchen

In Garmisch-Partenkirchen ligt niet alleen de bekende skischans, je kunt hier ook diverse liften nemen en de toppen van de Alpen bekijken op een bijzonder uitkijkpunt. Ook is het mogelijk vanaf de top wandelingen in de Alpen te maken.

Innsbruck

5. Innsbruck

De weg naar Innsbruck voert je langs prachtige wegen met mooie uitzichten. Innsbruck is de hoofdstad van Tirol en ruim 800 jaar oud. De oude binnenstad steekt heel mooi af tegen de Alpen die vanuit de stad zichbaar zijn. Een mooi uitkijkje vind je bijvoorbeeld in de Maria Theresiastrasse. Sla ook het beroemde balkon met gouden dak niet over: voorzien van 2.657 vergulde dakpannen de bezienswaardigheid van de stad.

Delen via

Tags:   Autoroute, Mazda Must Drive, Tips

Mady van Mazda
  • Paul van Eijk schreef:

    Ik heb een mazda mx na van 1997. Wij genieten samen met cabrioclub Vechtdal van de tourritten.
    Net een tourrit uitgezet in het mooie Drenthe. Net de mazda na apk gekeurd en een beurt gehad. Paar kleine dingen. Wij willen graag nog een mooie tourrit door Noord Italië maken.
    Groeten,
    Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *