Nieuws, Rijplezier 07-08-19 | 6253 keer gezien

AutoRAI test de Mazda3 met Skyactiv-X motor

Skyactiv-X motor Mazda3

Het is eindelijk zover: de pers kan de nieuwe Skyactiv-X motor testen. Maar hoe bevalt deze nieuwe motor van Mazda? De eerste ervaringen van AutoRAI over deze revolutionaire benzinemotor lees je hier.

Het rijgedrag van de Skyactiv-X motor

Het voordeel van de Skyactiv-X motor is dat hij naast krachtig ook extra zuinig is. Maar hoe zit dat in de praktijk? AutoRAI reed de Mazda3 met Skyactiv-X motor. Zo zeggen zij over het rijgedrag “uitermate soepel, bovenin maar ook onderin de toeren” en over het verbruik “als je rustig aandoet, is hij ook heel erg zuinig”. Ook het schakelen ging goed “Schakelt voortreffelijk en met veel gevoel. Een handbak als deze, die zie je elders zelden.”

De Skyactiv-X motor van Mazda
De nieuwe Skyactiv-X motor

Conclusie over de Mazda3 met Skyactiv-X motor

Al met al is AutoRAI te spreken over de Mazda3 met Skyactiv-X motor. Zij concluderen: “Gezien de scherpe vanafprijs, het gunstige brandstofverbruik en de rijke standaarduitrusting kan het niet anders dat de particulier – maar de zakelijk rijder in het bijzonder – voor een Mazda 3 met Skyactiv-X-benzinemotor zal kiezen. Je koopt daarnaast een van de best sturende hatchbacks in het C-segment met een onderscheidend uiterlijk en uitstekende bouwkwaliteit. Op meerdere fronten a winning combination. Bovendien bewijst Mazda dat er nog heel veel winst valt te behalen met de benzinemotor.”

Meer ervaringen lezen over de Skyactiv-X motor? Autoweek reed erin en wij reden zelf ook met de Skyactiv-X motor.

Liever direct jouw Mazda3 vinden? Stel hem hier samen.

Delen via

Tags:   rijtesten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *