Ontspanning, Rijplezier 29-01-19 | 5198 keer gezien

Hier moet je op letten als je op wintersport gaat met je Mazda

De Mazda CX-5 in de sneeuw

Heb je een wintersportvakantie op de planning staan? Hier zijn praktische tips om op te letten zodat je helemaal voorbereid met je auto op wintersport gaat.

1. Verplicht om mee te nemen

Sommige voorwerpen zijn verplicht en andere weer heel handig om in je Mazda te hebben liggen op het moment van vertrek. Als je op wintersport gaat richting Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk of Italië moet je naast winterbanden bij winters weer in ieder geval een gevarendriehoek, veiligheidshesje en verbanddoos hebben. Deze zitten in het afleverpakket bij Mazda, maar let wel op dat de verbanddoos goed gevuld is en er voor elke passagier een veiligheidshesje voorzien is!

In Frankrijk is het tevens verplicht een alcoholtest in je auto te hebben liggen. En denk in Oostenrijk en Zwitserland aan het verplichte tolvignet. Tot slot is in Duitsland in sommige steden een milieusticker verplicht.

2. Handig om mee te nemen

Om je rit zo comfortabel mogelijk te maken, is het handig om aan de volgende dingen te denken:

  • Een warme deken, voor het geval je stil komt te staan
  • (Voldoende) ruitenvloeistof: let erop dat deze antivries bevat
  • Sneeuwkettingen (probeer deze alvast thuis uit, zodat je als je ze nodig hebt al weet hoe ze om je banden moeten)
  • Het nummer van Mazda Euro Service in geval van nood:
    +31 (0)88 006 59 00

3. Doe een wintercontrole voor vertrek

Voordat je vertrekt is het goed om te kijken of je Mazda er helemaal klaar voor is. Dit kun je doen aan de hand van enkele controles: waaronder je bandenspanning, oliepeil en ruitenwissers. Wil je er helemaal zeker van zijn? Rijdt dan even langs bij een Mazda Servicepunt. Voor € 19,95 voeren zij een wintercheck uit op tien punten. Daarnaast wordt ook je accu gecheckt én ontvang je tijdelijk gratis een de-icer spray en voorruitcover.

4. Tips onderweg

Denk aan de volgende dingen als je onderweg bent, of vlak voordat je weggaat:

  • Houdt rekening met files. Soms is het beter en veiliger om een overnachting te boeken. Zo ben je niet alleen fit, maar kun je ook file vermijden. Raadpleeg voor je weggaat een verkeersdruktekalender, bijvoorbeeld via de ANWB.
  • Tank tijdig. In Nederland zit er doorgaans niet veel kilometer tussen tankstations, maar in bijvoorbeeld Duitsland kan dit soms oplopen tot 80km. Kom je in de file te staan dan rijd je minder zuinig dus advies is om te denken tanken als je nog een kwart tank over hebt.
  • Is het glad of kom je winters weer tegen? Onthoud deze vijf tips voor rijden bij gladheid.

Bekijk hier alle tips van Mazda

Delen via

Tags:   Tips, wintertips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *