Nieuws, Technologie 21-12-20 | 4927 keer gezien

Mazda CX-30 modeljaar 2021 vanaf januari in de showroom

Mazda CX-30 2021

De populaire Mazda CX-30 heeft een opfrisbeurt gekregen. De bestverkochte Mazda in Nederland staat vanaf januari als modeljaar 2021 in de showrooms voor prijzen die beginnen bij € 30.990. Alle versies zijn voorzien van het mild hybrid systeem van Mazda, hebben een verlaagde CO2 emissie ten opzichte van de vorige versie en het vermogen en koppel van de e-Skyactiv X motor zijn verhoogd.

Euro NCAP crashtest

Vanaf zijn introductie in september 2019 was de CX-30 een doorslaand succes. Dat werd nog eens versterkt met de resultaten van de Euro NCAP crashtest, waarbij de CX-30 een absolute recordscore van 99 % behaalde in de categorie Inzittende Volwassene en maximale punten scoorde voor de frontale botsing over de volledige breedte, evenals voor de zijdelingse impact tegen zowel een auto als een paal. Daarmee is de CX-30 nog steeds de veiligste productieauto.

Lagere CO2 emissie

Belangrijk bij modeljaar 2021 is het feit dat alle uitvoeringen een lagere CO2 emissie kennen. Daarnaast wordt de e-Skyactiv X motor iets krachtiger met een verhoging van 6 pk en 15 Nm naar 186 pk en 240 Nm. Zowel de e-Skyactiv G als de e-Skyactiv X waren al voorzien van mild hybrid en krijgen bij de introductie van het vernieuwde model de namen e-Skyactiv G en e-Skyactiv X.

Belangrijkste updates per uitrustingsniveau

Standaarduitrusting

Het donkerblauwe dashboard, de donkerblauwe kunstlederen afwerking op de middenarmsteun en de deurbekleding zijn vanaf nu uitgevoerd in zwart.

Comfort

Ook de deze uitvoering wordt voorzien van de zwarte afwerking in het interieur, tenzij er gekozen wordt voor het optionele lederen interieur, dan worden de genoemde delen uitgevoerd in donkerbruin. De elektrische achterklep komt te vervallen bij de Comfort en is vanaf nu alleen op de Luxury beschikbaar. De optiepakketten, zowel Bose® als het lederen interieur, blijven leverbaar.

Luxury

Deze uitvoering blijft ongewijzigd en dat betekent standaard de donkerbruine afwerking in het interieur en de elektrische achterklep. De combinatie van het (optionele) schuifdak met het i-Activsense pakket komt te vervallen, beide opties zijn nu los van elkaar te bestellen op deze uitvoering.

Prijzen

De CX-30 modeljaar 2021 is te koop vanaf € 30.990. Door de verlaging van de CO2 emissies blijft de geringe meerprijs van de Comfort e-Skyactiv X ten opzichte van de Comfort e-Skyactiv G, inclusief 18 inch lichtmetalen velgen, ongewijzigd en wel € 1.250. De e-Skyactiv X motor is beschikbaar vanaf € 34.240 voor de Comfort met handgeschakelde zesversnellingsbak en 2WD. De Mazda CX-30 is ook beschikbaar als 4WD, uitsluitend als Luxury in combinatie met een schuifdak en i-Activsense pakket. In alle gevallen kan er gekozen worden tussen de handgeschakeld zesversnellingsbak of een zestraps automaat. De dieselmotor is niet meer leverbaar en zal bij modeljaar 2021 ook niet terugkeren.

De CX-30 2021 staat vanaf januari in de showroom.

Delen via

 • Bert Jansen schreef:

  Mijn Mazda CX30 (2019) heeft een navigatiesysteem, zonder touch screen en is zeer onhandig. Heeft de nieuwe CX30 wel een navigatie met touch screen?

  • Mady van Mazda schreef:

   Beste Bert, de huidige Mazda CX-30 heeft geen touch screen. Dit is een bewuste keuze: het bedienen van een touch screen, zeker tijdens het rijden, is gevaarlijk onderweg. Daarom kiest Mazda voor een systeem met “HMI commander” een centrale knop, die zonder naar te kijken intuitief te bedienen is, zodat de aandacht niet afgeleid wordt van het rijden.

 • Symfo schreef:

  Is meer een ” downgrade” De schitterende blauwe kleur verdwijnt., maakt plaats voor Corona zwart. Ook de elektrische achterklep functie verdwijn bij de Comfort uitvoering. Wat wel een “Upgrade “krijgt is de prijs. Zo jammer Mazda

 • BK schreef:

  Geen software-update voor de eerste kopers die al hun vertrouwen in de nieuwe engine hebben gesteld en enkele maanden of zelfs weken na aankoop voor een verbeterde versie staan? Zonder dat Mazda dit goed heeft gecommuniceerd met zijn dealers? Ok, maar dat zal sommige kopers erg irriteren … en alsjeblieft geen excuses waarom dit niet werkt, waar een testament is, is er ook een manier …

  • Dafne schreef:

   Dag BK, bedankt voor het delen van je feedback. Jammer om te horen dat je niet van alle functionaliteiten gebruik kan maken. Zou het mogelijk zijn om je feedback meer in detail te delen met onze klantenservice via info-nl@mazdaeur.com? Zo kunnen we nagaan of we je toch niet verder op weg kunnen helpen.

 • Peter Smits schreef:

  Vraag;
  Worden de bestaande cx 30 skyactiv x auto s ook ge-update ?
  Dank
  Peter Smits

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *