Rijplezier, Verdieping 03-09-21 | 1708 keer gezien

Mazda is ‘beste automerk van 2021 in Amerika’

De gerenommeerde consumentenorganisatie Consumer Reports heeft Mazda uitgeroepen tot ‘beste automerk van 2021’. Deze prestigieuze notering is gebaseerd op de uitslagen van rijtests, betrouwbaarheidsonderzoeken en tevredenheidsenquêtes die door Consumer Reports zijn uitgevoerd. Ook wordt de veiligheidsscore van de modellen meegenomen in de eindscore.

Voor de 2021-editie van de ‘Best Car Brand’-verkiezing nam Consumer Reports de Mazda3, Mazda6, Mazda CX-3, Mazda CX-30, Mazda CX-5 en Mazda MX-5 onder de loep. Ofwel alle Mazda-modellen uit het huidige gamma, behalve de Mazda2 en elektrische Mazda MX-30.

Bij de rijtests worden de auto’s op meer dan vijftig punten beoordeeld. Op basis hiervan worden alle Mazda-modellen door Consumer Reports aanbevolen en geprezen om hun hoge kwaliteit, aantrekkelijke design, consistente betrouwbaarheid en rijplezier.

BETROUWBAARSTE AUTOMERK

Andere belangrijke factor voor de verkiezing van beste automerk, is betrouwbaarheid. Hier kunnen we kort over zijn: Mazda werd eerder al door hetzelfde Consumer Reports met grote afstand op de nummer 2 uitgeroepen tot ‘betrouwbaarste automerk’ en behaalde op dit onderdeel dus veruit de meeste punten.

Verder wordt middels een enquête onder Consumer Reports-leden onderzocht in hoeverre zij tevreden zijn met hun auto en of zij die opnieuw zouden kopen. Tot slot worden de veiligheidsscores van de modellen volgens de onafhankelijke crashtests meegenomen in de puntendeling.

OVERALL WINNAAR

Met een overall score van 80 punten staat Mazda voor het eerst op de nummer 1-positie van de Best Car Brand’-verkiezing van Consumer Reports. Het eindoordeel over Mazda is dan ook louter positief:

“Mazda staat vooral bekend om zijn modellen met een leuk rijgedrag. De fabrikant gebruikt een lichtgewicht constructie en efficiënte motortechnologie om het brandstofverbruik te verlagen, zonder toevlucht te nemen tot hybride of andere technologieën. Hoewel Mazda vaak over het hoofd wordt gezien door consumenten bieden de modellen in alle segmenten een wendbaar rijgedrag. Daarbij blijft de Mazda MX-5 de benchmark in deze sportwagenklasse. De Mazda3 en Mazda6 bieden een fraai en hoogwaardig afgewerkt interieur, net als bij de Mazda CX-5 die in onze tests eveneens uitstekend scoorde. Bovendien is Mazda momenteel het betrouwbaarste van alle automerken.”

Goede reputatie

Betrouwbaarheid en klanttevredenheid zijn onderdelen waarop Mazda structureel hoog scoort. Diverse recente onderzoeken onderstrepen dat. Zo behoort Mazda tot de top 3 van betrouwbaarste automerken volgens de Consumentenbond. Het merk staat met zowel de CX-5 als de CX-3 in de top 10 van betrouwbaarste SUV’s naar aanleiding van een grootschalig onderzoek van het Britse What Car?

Bij een ander populair Brits medium, Auto Express, eindigde de Mazda CX-5 op de derde plaats in het in juli 2021 gepubliceerde Driver Power-klanttevredenheidsonderzoek. Daarbij zijn Mazda-rijders bovengemiddeld tevreden en wordt de CX-5 geprezen op het gebied van design, betrouwbaarheid, kwaliteit en rijgedrag.

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *