Ontspanning, Rijplezier 29-01-24 | 144 keer gezien

“Mazda MX-30 R-EV: de meest originele auto van dit moment”

Een rijdende Mazda MX-30 R-EV

De Mazda MX-30 R-EV is nu verkrijgbaar en wordt daarom ook aan de tand gevoeld door de pers. Zo reden RTL autowereld en AutoRAI in de nieuwe MX-30 R-EV. Wil je weten wat ze van deze bijzondere plug-in hybride met elektromotor en rotatiemotor vinden? Lees dan snel verder.

AutoRAI: “De meest originele auto die je nu kunt kopen”

AutoRAI is verrast over de plug-in hybride met rotatiemotor, waar naar hun zeggen “diverse hoogtepunten uit de geschiedenis van Mazda weer samenkomen”. De hoogtepunten waar ze op doelen zijn de rotatiemotor en de freestyle deuren die een uniek uiterlijk meegeven aan de crossover. Je rijdt in de MX-30 altijd volledig elektrisch, maar het is wel een plug-in hybride met een wankelmotor. Dat is vrij uniek: de rotatiemotor zit eigenlijk in geen andere auto dan de MX-30 R-EV. Daarnaast noemen ze de afwerking “prima voor elkaar”.

RTL autowereld “Deze Mazda is een unieke plug-in hybride”

Ook RTL Autowereld heeft in de plug-in hybride gereden. Ook zij noemen de bijzondere rotatiemotor. Met een volle elektrische accu kun je tot 85 km rijden en met een volle benzinetank blijft hij ook rijden – tot een geschatte 680 kilometer in totaal.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Mazda MX-30 R-EV? Lees alles over de deze bijzondere crossover.

Delen via

Tags:   Mazda MX-30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *