Nieuws 15-12-21 | 1896 keer gezien

Mazda3 en CX-30 2022: meer stijl, comfort en connectiviteit

Mazda lanceert de vernieuwde Mazda CX-30 en Mazda3 modeljaar 2022. De Mazda’s zijn per direct te bestellen en staan vanaf begin 2022 in de showroom. De Mazda3 en CX-30 modeljaar 2022 kenmerken zich door onder andere verbeteringen van het geluid van de unieke e-Skyactiv X-benzinemotor, nieuwe Connected Vehicle-functies, de nieuwe exterieurkleur Platinum Quartz en de speciale Sportive-uitvoering. Naast deze punten profiteert de CX-30 modeljaar 2022 ook van verbeteringen op het gebied van rijcomfort.

Onovertroffen brandstof- en emissie-efficiëntie

Met de SPCCI-technologie (Spark Controlled Compression Ignition) van de e-Skyactiv X is dit de eerste commerciële benzinemotor ter wereld die de vonkontsteking van een benzinemotor combineert met de compressieontsteking van een dieselmotor, waardoor de voordelen van beide brandstoftypes en ontstekingssystemen volledig worden benut. Dit leidt tot een onovertroffen brandstof- en emissie-efficiëntie en de motor heeft een lagere CO2-uitstoot dan vergelijkbare benzinemotoren met dezelfde cilinderinhoud van 2,0 liter.

De Mazda CX-30 is leverbaar met de efficiënte e-Skyactiv G en de e-Skyactiv X benzinemotor. Deze benzinemotoren beschikken standaard over het zogenaamde M Hybrid-systeem, dat de motor ondersteunt in zwaardere omstandigheden. Beide carlines zijn beschikbaar als e-Skyactiv-G 122 en e-Skyactiv-X 186 met een reguliere line-up. De specificaties van de beschikbare motoren wijzigt niet. De e-Skyactiv G 150 motor zal exclusief blijven voor de Sportive-uitvoeringen, van zowel de CX-30 als Mazda3.

Updates in het design: van een nieuwe kleur tot verlichting

Het kleurengamma voor het exterieur van de Mazda3 en CX-30 is uitgebreid met de nieuwe kleur Platinum Quartz. De reeds bekende Mazda-kleur Polymetal Gray is tevens beschikbaar op de Mazda3 Sedan. Ook is de Mazda3 voorzien van een nieuw achterlichtdesign en richtingaanwijzers met een Kodo-design.

7G Connectivity & Connected Vehicle-functies

Het interieur van beide modellen beschikken over het Mazda Connect systeem en zijn nu ook voorzien van de Connected Services-functies voor meer gebruiksgemak, gemoedsrust en veiligheid voor de klant. De handige functies zijn beschikbaar via de MyMazda App en omvatten portiervergrendeling op afstand, het sturen van een route naar de auto, een voertuigvinder en de autostatus. Ook zijn er functies die voor meer gemoedsrust zorgen, zoals een beveiligingsalarm op afstand en een onderhoudsrapport van de auto, terwijl het veiligheidsniveau is verhoogd door pechhulp en eCall. 

LEES OOK: MAZDA MX-5 MODELJAAR 2022: VERBETERD RIJGEDRAG EN EEN FRAAIE NIEUWE AFWERKING

Speciale Sportive-uitvoering

De Sportive-uitvoering van beide modellen zal met modeljaar 2022 een update krijgen. Zo is deze exclusief voorzien van de e-Skyactiv G 150 motor. De Sportive-uitvoering is altijd voorzien van 18-inch lichtmetalen velgen, spiegelkappen afgewerkt in zwart en een exclusief zwart stoffen interieur met rode stikselaccenten.  Uiteraard is de Sportive ook voorzien van alle gemakken zoals Climate Control in twee zones, Bose® audiosysteem,  stoelverwarming voor, parkeersensoren en een achteruitrijcamera. De CX-30 is bovendien voorzien van een elektrische achterklep. De Sportive komt beschikbaar als Mazda3 Hatchback (vanaf € 30.990 o.b.v prijsstelling 2022) of als CX-30 (vanaf € 34.990 o.b.v prijsstelling 2022). Beide zijn optioneel beschikbaar met automaat.

Line-up

De standaarduitrusting is voor beide modellen uitgebreid met de Connected Services van Mazda.

Daarnaast komt de standaarduitrusting beschikbaar op de CX-30 e-Skyactiv X 186, waardoor deze motor een lagere vanafprijs heeft.

De Comfort-uitvoering wijzigt niet bij de Mazda3. Bij de CX-30 met e-Skyactiv X is de Comfort-uitvoering per modeljaar 2022 standaard met 16-inch lichtmetalen velgen. Optioneel is, passend bij Comfort, het leerpakket bij beide carlines mogelijk.

De Luxury-uitvoering wijzigt niet, maar komt wel beschikbaar als e-Skyactiv G 122 op de CX-30. Optioneel blijft het i-Activsense pakket, het schuifdak (enkel op e-Skyactiv X), het witte leer (Mazda3 Sedan & CX-30, enkel op e-Skyactiv X) en rode leer (Mazda3 Hatchback, enkel op e-Skyactiv X).

De Mazda3 is beschikbaar voor een vanafprijs van € 28.490 incl. kosten rijklaar maken voor de hatchback-e-Skyactiv G 122 6MT en de Mazda CX-30 is beschikbaar vanaf € 31.490 incl. kosten rijklaar maken voor de e-Skyactiv G 122 6MT, beide met een standaarduitrusting.

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *