Ontspanning, Rijplezier 13-11-19 | 4229 keer gezien

Vijf dingen die je nog niet wist over de Mazda MX-5 Cup

Mazda MX-5 Cuo Jumbo Racedagen 2019 at Circuit Zandvoort, Zandvoort, The Netherlands, May, 18, 2019, Photo: Rob Eric Blank

De eerste editie van de Mazda MX-5 Cup is een feit: de twaalf races zijn gereden en Marcel Dekker is de eerste kampioen na een spannend seizoen. Wij hebben vijf dingen op een rijtje gezet die je misschien nog niet wist over de Mazda MX-5 Cup.

1. De bestickering is ontworpen door het Mazda designteam

Kodo design reikt niet alleen tot het ontwerp van de Mazda MX-5 zelf, ook de bestickering op sommige cup-auto’s is speciaal ontworpen door het designteam van Mazda.

2. Er waren bijzondere gastrijders

Tijdens het eerste seizoen van de MX-5 Cup zijn er bijzondere gastrijders in de Mazda MX-5 gestapt om mee te racen. Zo namen coureur en presentator Allard Kalff en autocoureur Michael Bleekemolen plaats in de MX-5 om mee te racen. Ook bijzonder was de race van Prinses Laurentien, die als enige vrouw meereed in de cup. En niet te vergeten Ziggo F1 presentator Rob Kamphues.

3. De auto’s zijn verzegeld en daardoor is de wedstrijd extra spannend

In tegenstelling tot de meeste andere racecups zijn de Mazda MX-5-en die meerijden in de MX-5 Cup verzegeld. Dat wil zeggen dat er vanaf de fabriek niets meer veranderd kan worden aan de motor, de versnellingsbak, het differentieel en de ECU (elektronische regeleenheid). Dat zorgt ervoor dat er een eerlijke race wordt verreden: alle auto’s hebben hetzelfde uitgangspunt. Voor de kijker maakt dat de race extra spannend.

4. Kampioenschap spannend tot in de allerlaatste ronden

De zes evenementen en twaalf races op vier verschillende circuits kenden maar liefst 8 verschillende winnaars. Dat geeft aan hoe spannend het kampioenschap afgelopen jaar was. Dat werd overigens pas beslist in de allerlaatste race van het seizoen op het TT Circuit van Assen. Marcel Dekker scoorde daarin net iets meer punten dan zijn naaste belager Toine Kreijne

5. Je kunt alles races terugkijken

Kon je er dit seizoen niet bijzijn? Of vind je het leuk om vanuit een ander oogpunt de races te bekijken? Alle races zijn hier terug te vinden. En goed nieuws: de Mazda MX-5 Cup zal er ook volgend jaar weer zijn!

Lees hier meer over de Mazda MX-5 Cup.

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *