Ontspanning, Rijplezier 25-10-21 | 1486 keer gezien

Op vakantie naar het zuiden met de MX-30

Vakantie, wat een heerlijk begrip is dat. Ga je met de auto, het vliegtuig of misschien zelfs met het openbaar vervoer? De redactie van Elektrische Autovakanties heeft in ieder geval gekozen om met de 100% elektrische Mazda MX-30 naar Portugal te gaan. Alleen met een elektrische auto op vakantie gaan kan nog wel eens voor een uitdaging zorgen.

LEES OOK: OP VAKANTIE MET DE MAZDA MX-30

Laadpalen in Europa

‘’Elektrisch rijden en de laadinfrastructuur is in sommige landen in Europa normaler en beter op orde dan in andere. Laten we zeggen dat over het algemeen Noord-Europa en ook Centraal-Europa al verder ontwikkeld zijn op het gebied van elektrisch rijden. Het is vooral in Zuid-Europa waar de uitdaging ligt. En laat de landen in Zuid-Europa nou precies behoren tot de populairste vakantiebestemmingen voor Nederlanders. Zo blijkt ook uit het onderzoek uit het onderzoek dat we in 2020 hebben gedaan.’’

Elektrische autovakanties

Op naar de Douro Vallei

De redactie van Elektrische Autovakanties is met de MX-30 naar Portugal gereden om door de prachtige Douro Vallei te cruisen. ‘’De Douro vallei is één van Europa’s mooiste natuurgebieden en het gebied staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst’’ aldus Elektrische Autovakanties. De Douro vallei bestaat uit een hoop wijnvelden welke via leuke weggetjes en stijle hellingen te bereiken zijn. Eerder reed Elektrische Autovakanties ook al een weekend in de MX-30 met de ‘’Alternatieve elfstedentocht’’.

De Mazda MX-30

‘’In het midden van het lijnenspel van de wijnterrassen en stenen muurtjes vallen de lijnen van de Mazda MX-30 ook extra op. Het middenconsole en het bedieningspaneel zijn strak en zorgen voor een goede focus op de bochtige wegen in dit gebied. Je kunt als bestuurder gemakkelijk alles overzien in de Mazda MX-30 en daardoor ontspannen en gefocust rijden. Het design van de auto is sowieso erg goed doordacht door het designteam van Sandra Höner zu Bentrup. Leuk om te weten is dat in het interieur van de Mazda MX-30 kurk is verwerkt. Dit geeft naast de warme en luxe uitstraling ook een duurzaam karakter aan de eerste volledig elektrische Mazda. En eigenlijk is het ook grappig dat Mazda oorspronkelijk in 1920 is begonnen als Toyo Cork Kogyo en pas later (vanaf 1931) auto’s is gaan produceren.’’

Elektrische autovakanties

Eind goed al goed

‘’We hebben geweldig met de Mazda MX-30 door de Douro vallei gecruised. De actieradius van de MX-30 is prima voor het touren door de Douro vallei’’ vertelt Elektrische Autovakanties. De MX-30 heeft een relatief licht batterijpakket wat ervoor zorgt dat de hij sportief en snel aanvoelt. Het aantal laadpalen en snelladers in Portugal is echter nog niet erg ontwikkeld. Hierdoor werd het noodzakelijk om af en toe last minute nog op zoek te gaan naar een snellader. Dit zorgde af en toe wel voor wat extra adrenaline. Hierdoor is het goed dat je het rijbereik optimaliseert. Hopelijk neemt het aantal laadpalen en snelladers in Europa snel toe!

Delen via

Tags:   Autoroute, Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *